Edwards öländska potatis- och bönsallad
Tack Blom och Festligare ...
INGREDIENSER
- 300 g färskpotatis
- 200 g blötlagda, bruna ölandsbönor
- 1 rödlök, finhackad
- 3 vårlökar, klippta
- 1 skiva franskbröd, utan kanter
- 2 tsk vinäger
- 2 msk persilja
- 2 msk dill
- 1 msk citronmeliss
- 1 msk färsk basilika
- 2 vitlöksklyftor, pressad
- 1/2 msk dijonsenap
- 2 krm svartpeppar
- 1 krm spiskummin, mald
- 1 tsk torkad dragon
- 1 dl mild olivolja (eller hälften olivolja, hälften rapsolja)
- ca 2-3 tsk salt
DRESSING A LA KARIN FRANSSON:
TILLAGNING
- Blötlägg bönorna över natten, gärna med en sked bakpulver i vattnet som mjukar upp dem.
- Koka bönorna i saltat vatten i 1,5 timme.
- Tvätta färskpotatisen ren men behåll skalet
- Koka färskpotatisen så de precis blir färdiga – ska vara spänstig.
- Låt bönor och potatis blir riktigt kalla.
- Skiva potatisen (låt skalet vara kvar) i ganska breda skivor.
- Blanda alla ingredienser till dressingen utom oljan och saltet i en mixer och häll sedan långsamt i oljan. Smaka av med salt.
- Skiva potatisen i breda skivor.
- Blanda potatis, bönor, rödlök och vårlök samt dressingen försiktigt i en skål.
Kommentarer
Skicka en kommentar