Edwards öländska potatis- och bönsallad

 Tack Blom och Festligare ...

INGREDIENSER

  • 300 g färskpotatis
  • 200 g blötlagda, bruna ölandsbönor
  • 1 rödlök, finhackad
  • 3 vårlökar, klippta
  • DRESSING A LA KARIN FRANSSON:

  • 1 skiva franskbröd, utan kanter
  • 2 tsk vinäger
  • 2 msk persilja
  • 2 msk dill
  • 1 msk citronmeliss
  • 1 msk färsk basilika
  • 2 vitlöksklyftor, pressad
  • 1/2 msk dijonsenap
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 krm spiskummin, mald
  • 1 tsk torkad dragon
  • 1 dl mild olivolja (eller hälften olivolja, hälften rapsolja)
  • ca 2-3 tsk salt

TILLAGNING

  1.  Blötlägg bönorna över natten, gärna med en sked bakpulver i vattnet som mjukar upp dem.
  2.  Koka bönorna i saltat vatten i 1,5 timme.
  3.  Tvätta färskpotatisen ren men behåll skalet
  4.  Koka färskpotatisen så de precis blir färdiga – ska vara spänstig.
  5.  Låt bönor och potatis blir riktigt kalla.
  6.  Skiva potatisen (låt skalet vara kvar) i ganska breda skivor.
  7.  Blanda alla ingredienser till dressingen utom oljan och saltet i en mixer och häll sedan långsamt i oljan. Smaka av med salt.
  8.  Skiva potatisen i breda skivor.
  9.  Blanda potatis, bönor, rödlök och vårlök samt dressingen försiktigt i en skål.

Kommentarer

Populära inlägg