Spalla med persika, vit sparris och mandlar"s Spalla är som en luftorkad skinka fast istallet for att vara giord pa bak. benet är den gjord pa den smakrika bogen, frambenet. Den är kanste inte lika smältande i munnen men har en fin tjock fettkappa och smakar fantastiskt! Man kan säklart använda en annan god lufttorkad skinka, det viktiga är att köpa skinkan i en affär där de skivar den vid bestälhing. Och att inte köpa den för läng tid innan den ska serveras. Skiva tunt nog hemma är svärt utan en ordentlig skärmaskin. Det var som tur var sommar när jag först fick nys om spalla och dä föll det sig naturligt att servera den med persika, vit rähyvlad sparris och färska mandlar. Färska mandlar kan ocksa vara lite knepigt att fä tag pa. Men gör du det sa anänd dem gärna. Skala och servera dem istället för de rostade mandlarna. 6 POrTIOnER 24 tunna skivor spalla eller en god prosciutto 1 di skalade mandlar (eller 36 färska) 2 persikor, vita eller gula men inte alltför mogna 6 vita sparrisar, skalade 2-3 msk vinägrett, se sidan 155 god olivolja Sätt ugnen pà 160 grader om du inte använder färska mandlar. Rosta mandlarna mitt i ugnen tills de är gyllenbruna och lat svalna. Lägg skinkan pa tallrikar eller pa ett fat. Skär persikan i klyftor och lägg i en bunke. Häll sparrisen i rotänden och skala av länga band frân rotänden till knoppen. En sparris per portion ar lite högt räknat men det blir alltid lite svinn. Vill du undvika svin kan du skara sparrisen pä diagonalen sà tunt du kan. lags sparrisen i bunken med persikan. Ringla över vināgrett och sprid ut over spallan. Stro over mandlarna och ringla över lite olivolja.
Kommentarer
Skicka en kommentar