El Muelle( Palomino Fino )

​Trevlig viting från Andalusien. Blir kanon till stekt fisk och lättare kycklingrätter. Tydligen viktigaste druvan i de flesta sherryviner …



"

Tillverkning

80 % av druvorna pressades varsamt och fick sedan jäsa i temperaturkontrollerade rostfria ståltankar. Resterande 20 % fick först torka i solen i 6-8 timmar (en process som lokalt kallas "Asoleo") för att koncentrera smak och socker. Dessa druvor pressades sedan och fick jäsa till torrhet i amerikanska ekfat. Efter avslutad jäsning blandades de två vinerna och buteljerades efter en lättare filtrering.

Lagring

Vinet lagrades 6 månader på sin jästfällning i en kombination av rostfria ståltankar och äldre amerikanska ekfat.

Information

Vino de Pasto är en traditionell benämning på enklare bordsviner inom den spanska vinklassificeringen. Det har dock blivit populärt bland kvalitetsproducenter att använda begreppet på bättre viner som faller utanför ramarna för klassificering, inte helt olikt de så kallade "Super Tuscan"-vinerna i Italien" - Quaffable Wines

Kommentarer

Populära inlägg