Psi
"Druvor Tinta del Pais 93%(Tempranillo ), Garnacha 7%Vingård Ligger bland annat i byarna Burgos och Soria.Jordmån Ytlig kalkstensjord
Skörd Skörden påbörjades den 19 september i Villálvaro (Soria) och pågick i 10 dagar.
Skördeuttag ca 3000 kg/ha
PSI är en uppvisning i Peter Sissecks förmåga att ta fram det bästa ur druvorna, jorden och klimatet till en fantastisk helhet. Komplex doft av björnbär, plommon, viol, lakrits, vildörter och subtil mineralitet i bakgrunden. Smaken är djup och intensiv med en pulserande friskhet. Fortfarande lite vilt i glaset men kommer att lägga sig till rätta med några års lagring.
Tillverkning,Vinet jäser på ståltank och mognar sedan på ekfat.
Lagring, 18 månader på franska ekfat
Passar till, Grillat, lamm och vilt" - Vingruppen Norden
Kommentarer
Skicka en kommentar