Pietrarizzo

"Nerello Mascalesedruvorna odlas på Etnas norra sluttning vid byn Castilglione de Sicila där jordmånen är vulkanisk, fertil och väldränerad. Druvorna skördas för hand i små korgar och en noggrann manuell selektering görs när druvorna kommer till vineriet. Man tar bort stjälken och låter druvorna, som är lätt krossade, macereras cirka 10–12 dagar i konformade ekfat. Efter jäsning låter man druvorna macereras ytterligare några dagar innan man separerar skalet för att utvinna så mycket smak och färg som möjligt. Druvorna pressas i en vertikal press och vinet får mogna i 12 månader på stora gamla ekfat om 25 hektoliter innan buteljering.

Doft och smak

Vacker rubinröd färg och en delikat och balanserad doft av röda bär, blommor och en liten rökig ton. Smaken är elegant med bra struktur och smakrikedom där frukten balanseras väl av tanniner, syra och mineralitet." - Handpicked Wines


Kommentarer

Populära inlägg