A Lisa
Härligt grillvin, tyvärr slut i sortimentet.
Vinmakare Hans Vinding Diers
Druvor Malbec 90%, Merlot 9%, Petit Verdot 1%
Skörd I den 5 hektar stora vingården Valle Azul, börjar man med att skörda Merlot sedan Malbec, och slutligen Petit-Verdot. Sedan fortsätter skörden i dalen där mer Malbec och Merlot växer, alla druvor handplockas.
Karaktär Intensiv, nyanserad doft av mörk frukt, plommon, röda körsbär och en välintegrerad ekfatskaraktär. Stram, med hög fyllighet och kropp, fasta tanniner sätts i balans med frisk syra och en lång och saftiga finish.
Tillverkning Alla druvorna avstjälkas med maskin och förs vidare till små 2.500 liter och 5.000 liter cementkar och 10.000 liters ståltankar. Druvorna kallmacererar 4 dagar före jäsningen påbörjas. Denna varar i 2 veckor och med hjälp av "pigeage" och återpumpning av musten över skalmassan extraheras färg och tanniner.
Lagring 15% av vinet vilar på 3- och 4-åriga franska ekfat i 11 månader, innan vinet buteljeras ofiltrerat.
Vinmakare Hans Vinding Diers
Druvor Malbec 90%, Merlot 9%, Petit Verdot 1%
Skörd I den 5 hektar stora vingården Valle Azul, börjar man med att skörda Merlot sedan Malbec, och slutligen Petit-Verdot. Sedan fortsätter skörden i dalen där mer Malbec och Merlot växer, alla druvor handplockas.
Karaktär Intensiv, nyanserad doft av mörk frukt, plommon, röda körsbär och en välintegrerad ekfatskaraktär. Stram, med hög fyllighet och kropp, fasta tanniner sätts i balans med frisk syra och en lång och saftiga finish.
Tillverkning Alla druvorna avstjälkas med maskin och förs vidare till små 2.500 liter och 5.000 liter cementkar och 10.000 liters ståltankar. Druvorna kallmacererar 4 dagar före jäsningen påbörjas. Denna varar i 2 veckor och med hjälp av "pigeage" och återpumpning av musten över skalmassan extraheras färg och tanniner.
Lagring 15% av vinet vilar på 3- och 4-åriga franska ekfat i 11 månader, innan vinet buteljeras ofiltrerat.
Kommentarer
Skicka en kommentar