Il Frappato
Härligt italienskt rosa bubbel. Ny druva för mig.
Ursprung: Italien, Sicilien
Årgång: NV
Alkoholhalt: 12,5%
Restsocker: 7,0
Syra: 7.0
Karaktär:
Ljus laxrosa färg. Doften är fruktig med toner av citrus och smultron. Vinet har en fin, livlig mousse, en frisk syra och en välbalanserad, frisk och fruktig smak. Feudo di Santa Tresa är ett av Siciliens äldsta och finaste vinerier. Santa Tresa producerar ekologiska kvalitetsviner på de inhemska druvsorterna. Feudo di Santa Tresa ligger på den södra delen av Sicilien. Sicilien stoltserar med en kulturhistoria som sträcker sig över tusentals år, där vinet alltid har spelat en stor roll. Siciliens landskap är torrt och kuperat och domineras av Mount Etna (kallas också Mongibello), en av världens få återstående aktiva vulkaner. Den rika vulkaniska jorden är mycket bördig och den hårda solen fläktas av vindarna från havet, något som gör vissa områden av ön till en vinodlares paradis. I århundraden har vinmakare haft enorma framgångar med Siciliens inhemska druvsorter som Nero d'Avola, Frappato och Grillo. Idag kombineras modern vinframställning med traditionen att göra unika viner som är en sann reflektion av Sicilien. Modica är ett av regionens mest antika vinproduktionsområden. Namnet Santa Tresa härrör från det lokala sicilianska uttalet, som man har förkortat från namnet Teresa till Tresa. Naturen här är fantastisk, med den sicilianska solen som ger perfekt mognad till den bästa frukten i Medelhavsområdet. Idag har Feudo di Santa Tresa cirka 50 hektar vingårdar. Det noggranna urvalet av kloner och vinstockar samt rankornas täthet innebär att odlingstekniken kan vara enkel, men kontrolleras dock mycket strikt. Den naturliga kvaliteten på vinstockarna och druvorna är så exceptionell att det skulle vara dumdristigt att ingripa mer än absolut nödvändigt. Eftersom Feudo di Santa Tresas vingårdar ligger nära Medelhavet, kan de dra nytta av de kylande havsvindarna, men är samtidigt tillräckligt långt från havet (8 km) att slippa eventuella skadliga effekter.
Serveras med fördel:
Serveras som det är eller till lättare rätter
Serveringstemperatur:
10-12° C
Vingård:
Santa Tresa, 50 hektar
Lagringspotential:
Vinner inte på lagring, bör drickas nu.
Typ av odling:
ekologisk odlingThe Wine People är ett ungt italienskt vinföretag med ett holistiskt synsätt: de utvecklar och kontrollerar själva hela kedjan av produktion, förpackning, marknadsföring och försäljning av sina viner. Det innebär att de har fullständig kontroll på hela produktionsprocessen som börjar med en omsorgsfull hantering av druvorna, för att sedan följas upp av en nästintill pedantisk vinframställning av deras begåvade vinmakare, Stefano Chioccioli. En helhetsstrategi som ger bästa tänkbara support för vinerna från start till mål – från vinframställning till paketering och positionering. TWP utvecklar kundanpassade designade viner och varumärken, men är samtidigt noga med att försäkra sig om att det är en perfekt balans mellan vad varje region faktiskt kan erbjuda och vad marknaden önskar. Sammanfattat kan man säga att de erbjuder en komplett service, där hållbarhet och kvalitet genomsyrar allt. Santa Tresa, Miopasso och Purato är alla varumärken och viner som TWP står bakom.
Ett varumärke som The Wine People representerar är Santa Tresa. Feudo di Santa Tresa är ett av Siciliens äldsta och finaste vinerier. Santa Tresa producerar ekologiska kvalitetsviner på de inhemska druvsorterna. Feudo di Santa Tresa ligger på den södra delen av Sicilien. Sicilien stoltserar med en kulturhistoria som sträcker sig över tusentals år, där vinet alltid har spelat en stor roll. Siciliens landskap är torrt och kuperat och domineras av Mount Etna (kallas också Mongibello), en av världens få återstående aktiva vulkaner. Den rika vulkaniska jorden är mycket bördig och den hårda solen fläktas av vindarna från havet, något som gör vissa områden av ön till en vinodlares paradis. I århundraden har vinmakare haft enorma framgångar med Siciliens inhemska druvsorter som Nero d'Avola, Frappato och Grillo. Idag kombineras modern vinframställning med traditionen att göra unika viner som är en sann reflektion av Sicilien. Modica är ett av regionens mest antika vinproduktionsområden. Namnet Santa Tresa härrör från det lokala sicilianska uttalet, som man har förkortat från namnet Teresa till Tresa. Naturen här är fantastisk, med den sicilianska solen som ger perfekt mognad till den bästa frukten i Medelhavsområdet. Idag har Feudo di Santa Tresa cirka 50 hektar vingårdar. Det noggranna urvalet av kloner och vinstockar samt rankornas täthet innebär att odlingstekniken kan vara enkel, men kontrolleras dock mycket strikt. Den naturliga kvaliteten på vinstockarna och druvorna är så exceptionell att det skulle vara dumdristigt att ingripa mer än absolut nödvändigt. Eftersom Feudo di Santa Tresas vingårdar ligger nära Medelhavet, kan de dra nytta av de kylande havsvindarna, men är samtidigt tillräckligt långt från havet (8 km) att slippa eventuella skadliga effekter.
Miopasso
Miopasso är en serie av kvalitetsviner som framställs av ursprungliga italienska druvor. Syftet med Miopasso-vinerna är att ta den traditionella stilen på italienska viner till den internationella marknaden och erbjuda en genuin smak av Italien. Miopasso är framställt med helt moderna vinmakningsmetoder för att få ut varje nyans av druvans egenskaper. I serien ingår ett Fiano, ett Primitivo, ett
Grillo och ett Nero d’Avola-vin.
Purato
Purato är en serie prisvärda naturliga sicilianska kvalitetsviner, som kännetecknas av ren fruktighet och ett medvetet miljötänk. Ingenting har lagts till och ingenting har tagits bort i Purato-vinerna. Vinerna kännetecknas av en fantastisk och ren fruktighet, helt utan tillsatser av kemikalier eller bekämpningsmedel. Det totala engagemanget för miljön sträcker sig långt utöver själva vinet, detta är faktiskt en 100 % ekovänlig produkt – från det ekocertifierade vinet, via etikett och tryckfärg till glaset i flaskan.
• Ekologiskt: Certifierat genom det auktoriserade organet Bioagricert IT BIO 007.
• Veganvänligt från och med årgång 2015
• Återvunnet papper och kartong: Allt material är återvunnet.
• Vegetabiliska tryckfärger: De tryckfärger som används är växtbaserade.
• Återvunnet glas: Minst 80 % av det glas som används till flaskorna är återvunnet.
"Ekologisk Spumante från ett av Siciliens äldsta och finaste vinerier! Ett kvalitetsvin gjort på inhemsk druva som odlats i öns karaktäristiska vulkanjord. Ett torrt fruktigt mousserande med toner av citrus och med en oemotståndlig livlig mousse.
Druva: 100% Frappato Ursprung: Italien, Sicilien
Årgång: NV
Alkoholhalt: 12,5%
Restsocker: 7,0
Syra: 7.0
Karaktär:
Ljus laxrosa färg. Doften är fruktig med toner av citrus och smultron. Vinet har en fin, livlig mousse, en frisk syra och en välbalanserad, frisk och fruktig smak. Feudo di Santa Tresa är ett av Siciliens äldsta och finaste vinerier. Santa Tresa producerar ekologiska kvalitetsviner på de inhemska druvsorterna. Feudo di Santa Tresa ligger på den södra delen av Sicilien. Sicilien stoltserar med en kulturhistoria som sträcker sig över tusentals år, där vinet alltid har spelat en stor roll. Siciliens landskap är torrt och kuperat och domineras av Mount Etna (kallas också Mongibello), en av världens få återstående aktiva vulkaner. Den rika vulkaniska jorden är mycket bördig och den hårda solen fläktas av vindarna från havet, något som gör vissa områden av ön till en vinodlares paradis. I århundraden har vinmakare haft enorma framgångar med Siciliens inhemska druvsorter som Nero d'Avola, Frappato och Grillo. Idag kombineras modern vinframställning med traditionen att göra unika viner som är en sann reflektion av Sicilien. Modica är ett av regionens mest antika vinproduktionsområden. Namnet Santa Tresa härrör från det lokala sicilianska uttalet, som man har förkortat från namnet Teresa till Tresa. Naturen här är fantastisk, med den sicilianska solen som ger perfekt mognad till den bästa frukten i Medelhavsområdet. Idag har Feudo di Santa Tresa cirka 50 hektar vingårdar. Det noggranna urvalet av kloner och vinstockar samt rankornas täthet innebär att odlingstekniken kan vara enkel, men kontrolleras dock mycket strikt. Den naturliga kvaliteten på vinstockarna och druvorna är så exceptionell att det skulle vara dumdristigt att ingripa mer än absolut nödvändigt. Eftersom Feudo di Santa Tresas vingårdar ligger nära Medelhavet, kan de dra nytta av de kylande havsvindarna, men är samtidigt tillräckligt långt från havet (8 km) att slippa eventuella skadliga effekter.
Serveras med fördel:
Serveras som det är eller till lättare rätter
Serveringstemperatur:
10-12° C
Vingård:
Santa Tresa, 50 hektar
Lagringspotential:
Vinner inte på lagring, bör drickas nu.
Typ av odling:
ekologisk odlingThe Wine People är ett ungt italienskt vinföretag med ett holistiskt synsätt: de utvecklar och kontrollerar själva hela kedjan av produktion, förpackning, marknadsföring och försäljning av sina viner. Det innebär att de har fullständig kontroll på hela produktionsprocessen som börjar med en omsorgsfull hantering av druvorna, för att sedan följas upp av en nästintill pedantisk vinframställning av deras begåvade vinmakare, Stefano Chioccioli. En helhetsstrategi som ger bästa tänkbara support för vinerna från start till mål – från vinframställning till paketering och positionering. TWP utvecklar kundanpassade designade viner och varumärken, men är samtidigt noga med att försäkra sig om att det är en perfekt balans mellan vad varje region faktiskt kan erbjuda och vad marknaden önskar. Sammanfattat kan man säga att de erbjuder en komplett service, där hållbarhet och kvalitet genomsyrar allt. Santa Tresa, Miopasso och Purato är alla varumärken och viner som TWP står bakom.
Feudo di Santa Tresa
Ett varumärke som The Wine People representerar är Santa Tresa. Feudo di Santa Tresa är ett av Siciliens äldsta och finaste vinerier. Santa Tresa producerar ekologiska kvalitetsviner på de inhemska druvsorterna. Feudo di Santa Tresa ligger på den södra delen av Sicilien. Sicilien stoltserar med en kulturhistoria som sträcker sig över tusentals år, där vinet alltid har spelat en stor roll. Siciliens landskap är torrt och kuperat och domineras av Mount Etna (kallas också Mongibello), en av världens få återstående aktiva vulkaner. Den rika vulkaniska jorden är mycket bördig och den hårda solen fläktas av vindarna från havet, något som gör vissa områden av ön till en vinodlares paradis. I århundraden har vinmakare haft enorma framgångar med Siciliens inhemska druvsorter som Nero d'Avola, Frappato och Grillo. Idag kombineras modern vinframställning med traditionen att göra unika viner som är en sann reflektion av Sicilien. Modica är ett av regionens mest antika vinproduktionsområden. Namnet Santa Tresa härrör från det lokala sicilianska uttalet, som man har förkortat från namnet Teresa till Tresa. Naturen här är fantastisk, med den sicilianska solen som ger perfekt mognad till den bästa frukten i Medelhavsområdet. Idag har Feudo di Santa Tresa cirka 50 hektar vingårdar. Det noggranna urvalet av kloner och vinstockar samt rankornas täthet innebär att odlingstekniken kan vara enkel, men kontrolleras dock mycket strikt. Den naturliga kvaliteten på vinstockarna och druvorna är så exceptionell att det skulle vara dumdristigt att ingripa mer än absolut nödvändigt. Eftersom Feudo di Santa Tresas vingårdar ligger nära Medelhavet, kan de dra nytta av de kylande havsvindarna, men är samtidigt tillräckligt långt från havet (8 km) att slippa eventuella skadliga effekter.
Miopasso
Miopasso är en serie av kvalitetsviner som framställs av ursprungliga italienska druvor. Syftet med Miopasso-vinerna är att ta den traditionella stilen på italienska viner till den internationella marknaden och erbjuda en genuin smak av Italien. Miopasso är framställt med helt moderna vinmakningsmetoder för att få ut varje nyans av druvans egenskaper. I serien ingår ett Fiano, ett Primitivo, ett
Grillo och ett Nero d’Avola-vin.
Purato
Purato är en serie prisvärda naturliga sicilianska kvalitetsviner, som kännetecknas av ren fruktighet och ett medvetet miljötänk. Ingenting har lagts till och ingenting har tagits bort i Purato-vinerna. Vinerna kännetecknas av en fantastisk och ren fruktighet, helt utan tillsatser av kemikalier eller bekämpningsmedel. Det totala engagemanget för miljön sträcker sig långt utöver själva vinet, detta är faktiskt en 100 % ekovänlig produkt – från det ekocertifierade vinet, via etikett och tryckfärg till glaset i flaskan.
• Ekologiskt: Certifierat genom det auktoriserade organet Bioagricert IT BIO 007.
• Veganvänligt från och med årgång 2015
• Återvunnet papper och kartong: Allt material är återvunnet.
• Vegetabiliska tryckfärger: De tryckfärger som används är växtbaserade.
• Återvunnet glas: Minst 80 % av det glas som används till flaskorna är återvunnet.
• Certifierat Koldioxidneutrala: Via utsläppsrätter tar vi ansvar för vår oundvikliga påverkan på miljön.
Kommentarer
Skicka en kommentar