Chateau Musar 2012

Intressant, tyckte bättre om vinet när det inte var luftat och någon grad lägre i temperatur. Möter upp resterna på lammracks, Iberico balotta och ostskalken L’Etivaz.
"Utvecklad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, plommon, ceder, kakao och nötter. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.
Alkoholhalt 14 %
Färg Mörk, röd färg.
Doft Utvecklad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av torkade körsbär, tobak, plommon, kanel, ceder, choklad och kaffe.
Råvaror Cabernet sauvignon, cinsault och carignan.
Sockerhalt 4 g/l
Övrigt Druvsorten cabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike men har odlats med framgång i stora delar av vinvärlden. Cinsault och carignan odlas framförallt i södra Frankrike där de ofta kompletterar varandra i blandningar. Producenten uppger att detta vin är ett naturvin.
Producent Chateau Musar
Om producenten Château Musar grundades 1930 av Gaston Hochar. Egendomen förfogar över 130 hektar vinodlingar.
Leverantör Arvid Nordquist Vin och Sprithandel
Odlingsområde Bekaadalen ligger i den östra delen av Libanon, och sträcker sig mellan Libanonbergen och bergskedjan Antilibanon.
Förslutning Naturkork" - Systembolaget


Kommentarer

Populära inlägg