Vignasilan
Härligt friskt till laxpasta. Fungerar välkylt till mingel 😉 Första gången för druvan Vespaiolo.
"Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula päron, örter, nätmelon, mineral, bivax, citron och mandelkaka. Serveras vid 8-10°C till vegetariska rätter, eller till rätter av fisk eller kyckling.
Alkoholhalt 13.5%
Färg Ljus, gul färg.
Doft Nyanserad, fruktig, något utvecklad doft med inslag av gula päron, örter, nätmelon, honung, mineral, aprikos och apelsin.
Råvaror Vespaiolo.
Övrigt Vespaiola är en grön druvsort som framförallt odlas i Venetien i nordöstra Italien. Druvan används både till vita torra viner men torkas också för att göra söta dessertviner, så kallade passito.
Producent Vignaiolo Contrà Soarda
Om producenten Vignaiolo Contrà Soarda drivs av familjen Gottardi. Fram till 1999 drev man en lokal restaurang men bestämde sig för att köpa odlingsmark i området och börja producera vin. Egendomen omfattar 12 hektar och består av både vinodling och olivlundar. Fokus ligger på de lokala historiska druvsorterna vespaiolo och marzemino nero.
Leverantör Intermondi AB
Odlingsområde Breganze DOC (Denominazione di Origine Controllata) ligger i kommunen Bassano del Grappa i Veneto. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingård.
Jordmån Vulkanisk jord, rik på salt och mineraler.
Skörd Druvorna är skördade för hand.
Tillverkning/Vinifiering Druvorna pressas, följt av 60 dagars sval jäsning och skalmaceration i rostfria ståltankar.
Lagring Vinet har lagrats ett år på ståltank, följt av ytterligare två år på flaska.
Lagringspotential Kan lagras.
Förslutning Naturkork" -Systembolaget
"Nyanserad, fruktig, mycket frisk smak med inslag av gula päron, örter, nätmelon, mineral, bivax, citron och mandelkaka. Serveras vid 8-10°C till vegetariska rätter, eller till rätter av fisk eller kyckling.
Alkoholhalt 13.5%
Färg Ljus, gul färg.
Doft Nyanserad, fruktig, något utvecklad doft med inslag av gula päron, örter, nätmelon, honung, mineral, aprikos och apelsin.
Råvaror Vespaiolo.
Övrigt Vespaiola är en grön druvsort som framförallt odlas i Venetien i nordöstra Italien. Druvan används både till vita torra viner men torkas också för att göra söta dessertviner, så kallade passito.
Producent Vignaiolo Contrà Soarda
Om producenten Vignaiolo Contrà Soarda drivs av familjen Gottardi. Fram till 1999 drev man en lokal restaurang men bestämde sig för att köpa odlingsmark i området och börja producera vin. Egendomen omfattar 12 hektar och består av både vinodling och olivlundar. Fokus ligger på de lokala historiska druvsorterna vespaiolo och marzemino nero.
Leverantör Intermondi AB
Odlingsområde Breganze DOC (Denominazione di Origine Controllata) ligger i kommunen Bassano del Grappa i Veneto. Druvorna till detta vin kommer från producentens egna vingård.
Jordmån Vulkanisk jord, rik på salt och mineraler.
Skörd Druvorna är skördade för hand.
Tillverkning/Vinifiering Druvorna pressas, följt av 60 dagars sval jäsning och skalmaceration i rostfria ståltankar.
Lagring Vinet har lagrats ett år på ståltank, följt av ytterligare två år på flaska.
Lagringspotential Kan lagras.
Förslutning Naturkork" -Systembolaget
Kommentarer
Skicka en kommentar