Meursault Pierre Bourée Fils

Gudars vilken Chardonnay, naturligtvis från Bourgogne.
Gamla världen levererar, kostar det så smakar det ...

"Komplex smak med tydlig fatkaraktär, inslag av gula äpplen, brynt smör, pomerans, kardemumma, nötter och vanilj. Serveras vid 8-12°C till rätter av lamm, fisk eller ljust kött
Alkoholhalt 13,5 %
Färg Ljus, gul färg.
Doft Komplex doft med tydlig fatkaraktär, inslag av gula äpplen, brynt smör, pomerans, kardemumma och nötter.
Råvaror Chardonnay.
Sockerhalt <3 g/l
Övrigt Druvsorten chardonnay är mycket populär bland vinodlare över hela världen. Den är enkel att odla, anpassar sig lätt till olika klimat, är utmärkt att blanda med andra druvor. Chardonnay har därför blivit en av de vanligaste druvorna för att tillverka torra, vita viner. Druvan lämpar sig också väldigt bra för ekfatslagring, vilket är något man tagit fasta på i Bourgogne.
Producent Pierre Bourée Fils
Om producenten Pierre Bourée Fils grundades 1864 av Pierre Bourée då han köpte sin första vingård Clos de la Justice. Firman äger egna vingårdar och fungerar även som en så kallad negociant, och producerar vin av köpta druvor. Vinmakare är Bernard Vallet.
Leverantör Concealed Wines AB
Odlingsområde Meursault ligger i Côte de Beaune i Bourgogne. Druvorna till detta vin kommer från vingårdarna Les Grand Charrons, Moulin Landin, Les Chevalières och Vignes Blanches.
Jordmån Alluvium, lera och kalksten.
Skörd Druvorna plockades för hand i början av september. Skördeuttaget var drygt 52 hektoliter per hektar.
Tillverkning/Vinifiering Druvorna pressades i pneumatisk press följt av jäsning på ekfat. Enbart naturligt förekommande jäststammar användes. Efter avslutad jäsning vilade vinet tillsammans med sin jästfällning.
Lagring Vinet lagrades i 16 månader på franska ekfat, varav 30 procent av dessa var nya.
Lagringspotential Kan lagras.
Förslutning Naturkork" - Systembolaget

Kommentarer

Populära inlägg