Herrgård(lagrad) & Tre

Sista resterna på salamin.
Trevligt med ragu på vildsvin


"Nyanserad, kryddig smak med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, basilika, svarta vinbär, peppar, hallon och choklad. Serveras 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.
Alkoholhalt 13,5 %
Färg Mörk, rödblå färg.
Doft Nyanserad, kryddig doft med fatkaraktär, inslag av mörka körsbär, basilika, svarta vinbär, tobak och choklad.
Råvaror Sangiovese, merlot och cabernet sauvignon.
Sockerhalt <3 g/l
Övrigt Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod.
Producent Brancaia
Om producenten Det schweiziska paret Brigitte och Bruno Widmer grundade Brancaia 1981. Paret köpte mark i närheten av byn Radda i Chianti Classicos västra delar, som de relativt omgående planterade med vinrankor. Vinmakerska är parets dotter Barbara Widmer som numera också driver varumärket.
Leverantör Johan Lidby Vinhandel AB
Odlingsområde Toscana ligger i centrala Italien. Druvorna till detta vin kommer från tre olika vingårdar, därav namnet. De tre vingårdarna är Castellina, Poppi i Radda samt Brancaia i Maremma.
Lagring Vinet har lagrats i 12 månader på ekfat, två tredjedelar i stora franska ekfat och resterande vin i cementtank.
Förslutning Naturkork" - Systembolaget

Kommentarer

Populära inlägg