Tinta Barocca & Västerbotten
Osten dödade nästan vinet. Några år i källaren att detta vin harmoniserar med kvällens hemkörda lasagne. Härlig stout på 12%!. En dryck med mycket kaffe, mörk choklad och avslutning med kanel. Matchar väl kvällens dessert på chokladkaka.
"Swedish Fika Cinnamon Bun
Kryddig, rostad, söt smak med inslag av mörk choklad, kanel, nötter, kaffe,
pumpernickel och vanilj. Serveras vid 12-14°C som sällskapsdryck eller till
chokladdesserter.
Alkoholhalt12 %
FärgTät, svartbrun färg.
DoftNyanserad, kryddig, rostad doft med tydlig karaktär av kanel, inslag av
mörk choklad, kaffe, pumpernickel, nötter och vanilj.RåvarorKornmalt, kaffe,
vanilj, kanel, kardemumma och humle.
öl är en hyllning till en svenska traditionen att ta en fika.
ProducentEvil Twin Brewing/Poppels
Om producentenDenna öl är bryggd i ett samarbete mellan Evil Twin Brewing och
Poppels. Evil Twin Brewing grundades 2010 av Jeppe Jarnit-Bjergsø. Bryggeriet
har sitt huvudkontor i Brooklyn i New York. Poppels ligger i Jonsered.
Bryggmästare är Daniel Granath. Namnet Poppels anspelar på Johan Poppelmans
familjeföretag som bryggde öl i Göteborg under flera generationer, från 1600-talet
fram till 1835. En av grundarna till nuvarande Poppels Bryggeri är släkting till
Johan Poppelman.
LeverantörBeer Me Sweden AB
Tillverkning/VinifieringStout tillverkas genom varmjäsning, till skillnad från
kalljäsning eller den mycket ovanliga spontanjäsningen. Varmjäsning sker normalt
vid rumstemperatur. Öltyperna porter och stout kommer ursprungligen från de brittiska
öarna, och är mörka, varmjästa öl. Russian Imperial Stout, eller bara Imperial Stout,
är en kraftigare variant som ursprungligen bryggdes extra alkoholstark för att klara
transporten till det ryska kejsardömet där drycken var mycket populär under 1700- och
1800-talet.
Allesverloren Tinta Barocca
Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, mörka körsbär, choklad och
kaffe. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.
Alkoholhalt14,5 %
FärgMörk, blåröd färg.
DoftKryddig doft med fatkaraktär, inslag av björnbär, plommon, lakrits, svarta vinbär,
kaffe och choklad.
RåvarorTinta barocca.Allergener
Sockerhalt<3 g/l
ÖvrigtDruvsorten tinta barocca kommer ursprungligen från Portugal där den bland annat odlas
för portvin.
ProducentAllesverloren Wine Estate
Om producentenAllesverloren grundades 1704 och började producera vin 1806. Namnet allesverloren
härrör från de första ägarnas tid. På den tiden åkte man regelbundet den långa vägen till
Stellenbosch för att besöka kyrkan och köpa förnödenheter. När de vid ett tillfälle återvände
efter några dagar hade hela egendomen brunnit ner. I sin förtvivlan utropade ägaren "allesverloren",
allt är förlorat.Leverantörjanake wine group ABOdlingsområdeSwartland är ett av nio distrikt inom
området Coastal region i sydvästra Sydafrika. Druvorna till detta vin kommer från vingårdar belägna
170-350 meter över havet.JordmånSkiffer och sandsten.Tillverkning/VinifieringJäsning och skalmaceration
fem till sju dagar vid cirka 25°C i öppna cementkar.
Lagring50 procent av vinet har lagrats åtta månader på franska ekfat. Resterande del har lagrats i
rostfria ståltankar med franska ekstavar.
FörslutningNaturkork" - Systembolaget
Kommentarer
Skicka en kommentar