Lagrad cheddar & Aura Rouge 2012
Härlig "pairing" även pastan med grädde och fyra sorters peppar.
"Druvor: Caladoc, Grenache, Marselan & Merlot Ursprung: IGP Vaucluse Terroir: Lera och kalkjord Vinifiering: Relativt sent skördade druvor, macerering, jäsning i ståltank sedan ekfat Beskrivning: Doften är rik med toner av mörka bär, lakrits lite tobak och en fin kryddighet. Smaken är rund och smakrik med generös frukt och toner av björnbär, mogna Victoria plommon, lakrits. Mjuka integrerade tanniner och en fin syra. Lång eftersmak med söt frukt. Utmärkelser: Silvermedalj i Concours Général Agricole de Paris
Allmänt om producenten Denna spännande producent med sina uttrycksfulla viner ligger på gränsen mellan Rhônedalen och Provence. Vingårdarna ligger fint med skydd från berget Mont Ventoux och mistralvinden blåser bort fukt som kan ge rötangrepp. Här finns optimala förutsättningar finns att odla viner med ett minimum av besprutningsmedel så nära naturen som möjligt. Clos du Fontaine är en av Frankrikes största producenter av vinrankor och de ligger långt fram med forskning av nya sorter. Fokus ligger på vinrankor som har begränsad produktion för att få koncentrerade druvor som ger rika viner som resultat i kombination med härdighet mot sjukdomar. I dagsläget har de 32 olika druvor i produktion." - Provinum
Kommentarer
Skicka en kommentar