Torres Gran Coronas Cabernet Sauvignon Reserv 2012
En cabbe från Spanien till
italiensk mat? Jodå, passar
även till den schweiziska
osten. Ett vin som lyfte
efter några år i källaren.
"Fruktig, något utvecklad smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär,
choklad, mörka körsbär, lakrits och tobak. Serveras vid 16-18°C till rätter av
lamm- eller nötkött.
Alkoholhalt14 %
FärgMörk, rödblå färg.
DoftFruktig, något utvecklad doft med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär,
tobak, choklad, mörka körsbär och lakrits.
Råvaror85% cabernet sauvignon och 15% tempranillo.
Sockerhalt<3 g/l
ÖvrigtCabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike men har
odlats med framgång i stora delar av vinvärlden.
ProducentMiguel Torres
Om producentenVinfirman Torres grundades 1870 och har sitt säte i Vilafranca del Penedès,
strax utanför Barcelona i Spanien.
LeverantörThe Wine and Spirits Collective Sweden AB
OdlingsområdePenedès ligger sydväst om Barcelona.
Tillverkning/VinifieringVinet jäste sju till åtta dagar i temperaturkontrollerade ståltankar
vid 28-29°C följt av två veckors skalmaceration.
LagringVinet har lagrats 12 månader på franska ekfat, varav 30 procent var nya.
örslutningNaturkork" - Systembolaget
italiensk mat? Jodå, passar
även till den schweiziska
osten. Ett vin som lyfte
efter några år i källaren.
"Fruktig, något utvecklad smak med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär,
choklad, mörka körsbär, lakrits och tobak. Serveras vid 16-18°C till rätter av
lamm- eller nötkött.
Alkoholhalt14 %
FärgMörk, rödblå färg.
DoftFruktig, något utvecklad doft med rostad fatkaraktär, inslag av svarta vinbär,
tobak, choklad, mörka körsbär och lakrits.
Råvaror85% cabernet sauvignon och 15% tempranillo.
Sockerhalt<3 g/l
ÖvrigtCabernet sauvignon är historiskt förknippad med Bordeaux i Frankrike men har
odlats med framgång i stora delar av vinvärlden.
ProducentMiguel Torres
Om producentenVinfirman Torres grundades 1870 och har sitt säte i Vilafranca del Penedès,
strax utanför Barcelona i Spanien.
LeverantörThe Wine and Spirits Collective Sweden AB
OdlingsområdePenedès ligger sydväst om Barcelona.
Tillverkning/VinifieringVinet jäste sju till åtta dagar i temperaturkontrollerade ståltankar
vid 28-29°C följt av två veckors skalmaceration.
LagringVinet har lagrats 12 månader på franska ekfat, varav 30 procent var nya.
örslutningNaturkork" - Systembolaget
Kommentarer
Skicka en kommentar