La Corte del Pozzo & Munster Lisbeth
Ett Valpolicellavin från
Bardolino. Rockar till
halvhårda och ragu.
"Bärig, ungdomlig smak med inslag av körsbär, jordgubbar, viol, lingon och örter. Serveras vid 14-16°C
till rätter av ljust kött, gärna kallskuret.
Alkoholhalt13,5 %
FärgLjus, blålila färg.
Doft Bärig, ungdomlig doft med inslag av körsbär, hallon, viol, lingon och muskot.
Råvaror Corvina, corvinone och rondinella.
Sockerhalt <3 g/l
Övrigt Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella odlas framförallt i Venetien i
nordöstra Italien. Här ingår de, förutom i bardolinovinerna, även i viner betecknade
som amarone eller ripasso.
Producenten uppger att produkten är veganvänlig.
ProducentFasoli Gino
Om producenten Fasoli Gino har odlat vin enligt ekologiska principer sedan tidigt 1980-tal
och från mitten av 1990-talet är producentens samtliga vingårdar ekologiskt certifierade.
Företaget drivs idag av Matteo Fasoli.
Leverantör Terrific Wines AB
Odlingsområde Bardolino ligger öster om sjön Garda i Venetien. Druvorna till detta vin kommer
från vingårdar öster om Gardasjön. Vinrankorna är uppbundna i så kallade pergolas.
Skörd Druvorna skördades för hand under andra och tredje veckan i september. Skördeuttaget var
13 ton per hektar.
Tillverkning/Vinifiering Druvorna pressas ett par timmar efter skörd. Därefter följer 15 dagars
jäsning och skalmaceration i temperaturkontrollerade ståltankar.
Förslutning Naturkork" - Systembolaget
Bardolino. Rockar till
halvhårda och ragu.
"Bärig, ungdomlig smak med inslag av körsbär, jordgubbar, viol, lingon och örter. Serveras vid 14-16°C
till rätter av ljust kött, gärna kallskuret.
Alkoholhalt13,5 %
FärgLjus, blålila färg.
Doft Bärig, ungdomlig doft med inslag av körsbär, hallon, viol, lingon och muskot.
Råvaror Corvina, corvinone och rondinella.
Sockerhalt <3 g/l
Övrigt Druvsorterna corvina, corvinone och rondinella odlas framförallt i Venetien i
nordöstra Italien. Här ingår de, förutom i bardolinovinerna, även i viner betecknade
som amarone eller ripasso.
Producenten uppger att produkten är veganvänlig.
ProducentFasoli Gino
Om producenten Fasoli Gino har odlat vin enligt ekologiska principer sedan tidigt 1980-tal
och från mitten av 1990-talet är producentens samtliga vingårdar ekologiskt certifierade.
Företaget drivs idag av Matteo Fasoli.
Leverantör Terrific Wines AB
Odlingsområde Bardolino ligger öster om sjön Garda i Venetien. Druvorna till detta vin kommer
från vingårdar öster om Gardasjön. Vinrankorna är uppbundna i så kallade pergolas.
Skörd Druvorna skördades för hand under andra och tredje veckan i september. Skördeuttaget var
13 ton per hektar.
Tillverkning/Vinifiering Druvorna pressas ett par timmar efter skörd. Därefter följer 15 dagars
jäsning och skalmaceration i temperaturkontrollerade ståltankar.
Förslutning Naturkork" - Systembolaget
Kommentarer
Skicka en kommentar