Cune Imperial Reserva 2015
Rockar till kvällens grillade
ryggbiff med hemmagjord
tzatziki, picklad rödlök/chili
och dressade grönsaker.
Funkar även till osten från
Sartori
"Nyanserad, kryddig smak med rostad fatkaraktär, inslag av russin, choklad, mörka körsbär,
tobak, dill, kanel, ceder och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
Alkoholhalt14 %
FärgMörk, rödblå färg.
DoftNyanserad, kryddig doft med rostad fatkaraktär, inslag av russin, choklad, mörka körsbär,
tobak, dill och vanilj.
Råvaror85% tempranillo, 10% graciano och 5% mazuelo.
Övrigt För att få skriva ut reserva på etiketten behöver ett rött vin ha lagrats i minst 36
månader, varav minst 12 månader i ekfat. Druvsorten tempranillo kommer ursprungligen från
Spanien, antagligen från just Rioja. Namnet kommer från det spanska ordet temprano, som
betyder 'tidig', och hänvisar till att druvsorten mognar tidigt.
ProducentCompañia Vinicola del Norte de EspañaOm producentenFamiljeföretaget Cune drivs idag i
femte generationen. Cune grundades 1879 av Eusebio och Raimundo Real de Asúa i Haro, Rioja.
Vingårdarna omfattar mindre än två hektar.
Vinmakare är María Larrea.
LeverantörAB Wicked Wine Sweden
OdlingsområdeRioja ligger i norra Spanien mitt emellan bergskedjorna Sierra de Cantabria och
Sierra de la Demanda. Bergen skyddar regionen från både de kalla Atlantvindarna och de heta
vindarna från Medelhavet. Rioja är uppdelat i tre underregioner; Rioja Alavesa, Rioja Alta
och Rioja Oriental (tidigare kallat Rioja Baja). Druvorna till detta vin kommer från producentens
egna vingårdar i byn Villalba i Rioja Alta.JordmånKalksten.SkördDruvorna skördades för hand 2
oktober i korgar om 30 kilo. Skördeuttaget var 4 000 kilo per hektar.
Tillverkning/VinifieringJäsningen skedde på en kombination av ekfat och rostfria ståltankar.
LagringVinet har lagrats 20 månader på franska- och amerikanska ekfat.
Hållbarhet Kan lagras." - Systembolaget
ryggbiff med hemmagjord
tzatziki, picklad rödlök/chili
och dressade grönsaker.
Funkar även till osten från
Sartori
"Nyanserad, kryddig smak med rostad fatkaraktär, inslag av russin, choklad, mörka körsbär,
tobak, dill, kanel, ceder och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
Alkoholhalt14 %
FärgMörk, rödblå färg.
DoftNyanserad, kryddig doft med rostad fatkaraktär, inslag av russin, choklad, mörka körsbär,
tobak, dill och vanilj.
Råvaror85% tempranillo, 10% graciano och 5% mazuelo.
Övrigt För att få skriva ut reserva på etiketten behöver ett rött vin ha lagrats i minst 36
månader, varav minst 12 månader i ekfat. Druvsorten tempranillo kommer ursprungligen från
Spanien, antagligen från just Rioja. Namnet kommer från det spanska ordet temprano, som
betyder 'tidig', och hänvisar till att druvsorten mognar tidigt.
ProducentCompañia Vinicola del Norte de EspañaOm producentenFamiljeföretaget Cune drivs idag i
femte generationen. Cune grundades 1879 av Eusebio och Raimundo Real de Asúa i Haro, Rioja.
Vingårdarna omfattar mindre än två hektar.
Vinmakare är María Larrea.
LeverantörAB Wicked Wine Sweden
OdlingsområdeRioja ligger i norra Spanien mitt emellan bergskedjorna Sierra de Cantabria och
Sierra de la Demanda. Bergen skyddar regionen från både de kalla Atlantvindarna och de heta
vindarna från Medelhavet. Rioja är uppdelat i tre underregioner; Rioja Alavesa, Rioja Alta
och Rioja Oriental (tidigare kallat Rioja Baja). Druvorna till detta vin kommer från producentens
egna vingårdar i byn Villalba i Rioja Alta.JordmånKalksten.SkördDruvorna skördades för hand 2
oktober i korgar om 30 kilo. Skördeuttaget var 4 000 kilo per hektar.
Tillverkning/VinifieringJäsningen skedde på en kombination av ekfat och rostfria ståltankar.
LagringVinet har lagrats 20 månader på franska- och amerikanska ekfat.
Hållbarhet Kan lagras." - Systembolaget
Kommentarer
Skicka en kommentar