Château de Melin
Härlig veganvänlig Pinot
Noir. Passar alldeles
utmärkt till kvällens
grillade rester. Rockar
till lagrad(18m) Grevé.
"Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar,
körsbär, pomerans och vanilj. Serveras vid 14-16°C till rätter
av ljust kött eller till stekt fisk.
Alkoholhalt 12,5 %
Färg Rödblå färg.
Doft Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av jordgubbar,
skogshallon, sandelträ och vanilj..
Råvaror Pinot noir
Sockerhalt <3 g/l
Producenten uppger att detta är ett naturvin.
Producent Domaine Château de Melin
Om producenten Domaine Château de Melin är familjeägt och drivs idag i
sjätte generation av Arnaud Derats. Arnaud är också vinmakare. Egendomen
omfattar 26 hektar vinodlingar. Från och med årgången 2012 så är Domaine
Château de Melins alla viner ekologiskt certifierade.
Leverantör LarCap AB
Odlingsområde Hautes Côtes de Beaune utgör den södra delen av Côte d’Or.
Jordmån Kalkrik jord med inslag av grus och sten.
Skörd Druvorna plockades för hand den 15 september. Skördeuttaget var 45
hektoliter per hektar. Tillverkning/Vinifiering Inledande jäsning i fyra dagar.
Därefter nedtryckning av skalmassan, så kallad pigeage, i tre till fyra dagar.
Avslutningsvis jäsning och skalmaceration i tio till femton dagar vid en temperatur
av 20-30°C, på temperaturkontrollerade ståltankar.
Lagring Vinet lagrades i tio månader på franska ekfat av varierande ålder om 228 liter" - Systembolaget
Noir. Passar alldeles
utmärkt till kvällens
grillade rester. Rockar
till lagrad(18m) Grevé.
"Kryddig, nyanserad smak med fatkaraktär, inslag av jordgubbar,
körsbär, pomerans och vanilj. Serveras vid 14-16°C till rätter
av ljust kött eller till stekt fisk.
Alkoholhalt 12,5 %
Färg Rödblå färg.
Doft Kryddig, nyanserad doft med fatkaraktär, inslag av jordgubbar,
skogshallon, sandelträ och vanilj..
Råvaror Pinot noir
Sockerhalt <3 g/l
Producenten uppger att detta är ett naturvin.
Producent Domaine Château de Melin
Om producenten Domaine Château de Melin är familjeägt och drivs idag i
sjätte generation av Arnaud Derats. Arnaud är också vinmakare. Egendomen
omfattar 26 hektar vinodlingar. Från och med årgången 2012 så är Domaine
Château de Melins alla viner ekologiskt certifierade.
Leverantör LarCap AB
Odlingsområde Hautes Côtes de Beaune utgör den södra delen av Côte d’Or.
Jordmån Kalkrik jord med inslag av grus och sten.
Skörd Druvorna plockades för hand den 15 september. Skördeuttaget var 45
hektoliter per hektar. Tillverkning/Vinifiering Inledande jäsning i fyra dagar.
Därefter nedtryckning av skalmassan, så kallad pigeage, i tre till fyra dagar.
Avslutningsvis jäsning och skalmaceration i tio till femton dagar vid en temperatur
av 20-30°C, på temperaturkontrollerade ståltankar.
Lagring Vinet lagrades i tio månader på franska ekfat av varierande ålder om 228 liter" - Systembolaget
Kommentarer
Skicka en kommentar