Jiménez-Landi El Corralón
Härligt matvin. Passar
alldeles utmärkt till
kvällens tapas och
pasta.
"Producent Jiménez-Landi
Vinmakare José Jiménez-Landi
Vin El Corralón
Årgång 2017
Land Spanien
Ursprung Mentrida
Klassificering DO
Druvor 60% Grenache 40% Syrah
Antal hektar 20 ha
Ålder rankor 30-60 åriga
Jordmån Granit
Uppbindning Gobelet
Vinifikation Druvorna skördas för hand från några olika vingårdslägen 650 möh i Mentrida,
därefter avstjälkas 60% av druvorna och genomgår en kall skalmacerering i 4 dagar.
Alkoholjäsningen startar spontant och jäser sedan vid kontrollerad temperatur på 15-22 grader.
Skalmacereringen pågår 20-30 dagar, under denna period utförs delestage för att ge vinet bra frukt,mjukare tanniner och mer färg.
Lagring 7 månader på 500-liters ekfat
Vol % 14%
Klarningsmedel Nej
Filtrering Nej
Naturlig jäst Ja
Jimenéz-Landi
Bodegas Jiménez-Landi Toledo
Håller till i byn Méntrida, 5 mil väster om Madrid och har odlat vin sen 1600-talet.
Det var då nuvarande ägarnas förfäder för hand grävde ut den källare, där de gjorde vin i
stora lerkrukor. År 2004 beslöt José Benavides Jiménez-Landi och Daniel Goméz Jiménez-
Landi starta ett kvalitetsprojekt. På ekologisk och biodynamisk grund ville de skapa
traditionella kvalitetsviner som speglade klimatet och jordmånen. Produktionens kärna är
områdets viktigaste druvsort, grenache, men på den 27 hektar stora egendomen odlar
man även andra druvor som kan komplettera grenachen, främst då syrah. Numera är José
kvar själv på familjeegendomen och kusinen har ett annat projekt igång.
José smakar sig fram till rätt skördedatum. Skörden sker manuellt och med noggrann
selektion. ingen konstbevattning, grön skörd, klappning eller filtrering. 15 ha totalt" - Kvalitetsviner
alldeles utmärkt till
kvällens tapas och
pasta.
"Producent Jiménez-Landi
Vinmakare José Jiménez-Landi
Vin El Corralón
Årgång 2017
Land Spanien
Ursprung Mentrida
Klassificering DO
Druvor 60% Grenache 40% Syrah
Antal hektar 20 ha
Ålder rankor 30-60 åriga
Jordmån Granit
Uppbindning Gobelet
Vinifikation Druvorna skördas för hand från några olika vingårdslägen 650 möh i Mentrida,
därefter avstjälkas 60% av druvorna och genomgår en kall skalmacerering i 4 dagar.
Alkoholjäsningen startar spontant och jäser sedan vid kontrollerad temperatur på 15-22 grader.
Skalmacereringen pågår 20-30 dagar, under denna period utförs delestage för att ge vinet bra frukt,mjukare tanniner och mer färg.
Lagring 7 månader på 500-liters ekfat
Vol % 14%
Klarningsmedel Nej
Filtrering Nej
Naturlig jäst Ja
Jimenéz-Landi
Bodegas Jiménez-Landi Toledo
Håller till i byn Méntrida, 5 mil väster om Madrid och har odlat vin sen 1600-talet.
Det var då nuvarande ägarnas förfäder för hand grävde ut den källare, där de gjorde vin i
stora lerkrukor. År 2004 beslöt José Benavides Jiménez-Landi och Daniel Goméz Jiménez-
Landi starta ett kvalitetsprojekt. På ekologisk och biodynamisk grund ville de skapa
traditionella kvalitetsviner som speglade klimatet och jordmånen. Produktionens kärna är
områdets viktigaste druvsort, grenache, men på den 27 hektar stora egendomen odlar
man även andra druvor som kan komplettera grenachen, främst då syrah. Numera är José
kvar själv på familjeegendomen och kusinen har ett annat projekt igång.
José smakar sig fram till rätt skördedatum. Skörden sker manuellt och med noggrann
selektion. ingen konstbevattning, grön skörd, klappning eller filtrering. 15 ha totalt" - Kvalitetsviner
Kommentarer
Skicka en kommentar