Domaine Pouderoux
Vilken fullträff, Härlig
kombination av 80%
grenache samt 20%
syrah och mourvèdre,
Påminner om påvens
gamla sommarresidens :)
Rockar till kvällens
marinerade svin,
potatisgratäng,
timjanskryddad
rödvinssås och
skinklindad
sparris.
"Alkoholhalt 14,5 %
Färg Tät, rödblå färg.
Doft Nyanserad, fruktig, kryddig doft med fatkaraktär,
inslag av torkade körsbär, choklad, russin, arrak,
kryddor och vanilj.
Råvaror 80% grenache samt 20% syrah och mourvèdre
Övrigt Druvsorterna grenache, mourvèdre och syrah odlas
framförallt i södra Frankrike där de ofta kompletterar
varandra i blandningar.
Producent Domaine Pouderoux
Om producenten Domaine Pouderoux ligger i kommunen
Maury och grundades av Bellisens Pouderoux 1852.
Vingårdarna anlades 1901.
Leverantör Vinia Sweden AB
Odlingsområde Côtes du Roussillon-Villages ligger norr om
staden Perpignan i Roussillon. Apellationen gäller endast
för rött vin. Jordmån Skiffer. Skörd Manuell.
Tillverkning/Vinifiering Lång skalmaceration med regelbunden
nedtryckning av skalmassan, så kallad pigeage.
Lagring Vinet har lagrats ett år på ekfat, så kallade demi-muids.
Hållbarhet Kan lagras" - Systembolaget
kombination av 80%
grenache samt 20%
syrah och mourvèdre,
Påminner om påvens
gamla sommarresidens :)
Rockar till kvällens
marinerade svin,
potatisgratäng,
timjanskryddad
rödvinssås och
skinklindad
sparris.
"Alkoholhalt 14,5 %
Färg Tät, rödblå färg.
Doft Nyanserad, fruktig, kryddig doft med fatkaraktär,
inslag av torkade körsbär, choklad, russin, arrak,
kryddor och vanilj.
Råvaror 80% grenache samt 20% syrah och mourvèdre
Övrigt Druvsorterna grenache, mourvèdre och syrah odlas
framförallt i södra Frankrike där de ofta kompletterar
varandra i blandningar.
Producent Domaine Pouderoux
Om producenten Domaine Pouderoux ligger i kommunen
Maury och grundades av Bellisens Pouderoux 1852.
Vingårdarna anlades 1901.
Leverantör Vinia Sweden AB
Odlingsområde Côtes du Roussillon-Villages ligger norr om
staden Perpignan i Roussillon. Apellationen gäller endast
för rött vin. Jordmån Skiffer. Skörd Manuell.
Tillverkning/Vinifiering Lång skalmaceration med regelbunden
nedtryckning av skalmassan, så kallad pigeage.
Lagring Vinet har lagrats ett år på ekfat, så kallade demi-muids.
Hållbarhet Kan lagras" - Systembolaget
Kommentarer
Skicka en kommentar