Col d'Orcia

Typisk, i positiv bemärkelse,
sangioveseklon från Montalcino.
Fungerar alldeles utmärkt till
kvällens marinerade och grillade
gris,stekt potatis med pepparsås.















"Nyanserad, utvecklad smak med fatkaraktär, inslag av romrussin, ceder, torkade tranbär, kakao, nypon och salvia. Serveras vid cirka 18°C till rätter av mörkt kött.
Alkoholhalt 14,5 %
Färg Röd färg med tegelnyans.
Doft Nyanserad, utvecklad doft med fatkaraktär, inslag av romrussin, choklad, torkade tranbär, nypon och salvia.
Råvaror Brunello (sangiovese grosso).
Sockerhalt <3 g/l
Övrigt Sangiovese är den viktigaste druvan i Italien och odlas på cirka 71 000 hektar. Druvans namn är hämtat från latin, sangius jovis - Jupiters blod. I Montalcino kallas sangiovese för Brunello, alltså samma som namnet för vinet.
Producent Col d'Orcia
Om producenten Col d'Orcia är ett av de äldsta företagen i Montalcino. Dess historia sträcker sig tillbaka till1700-talet då familjen Delle Ciaia från Siena etablerade en egendom i området. Tenuta Col d'Orcias egendomar är belägna 450 meter över havet på de kulliga sluttningarna i Montalcino, södra Toscana.
Leverantör Carovin AB
Odlingsområde Brunello di Montalcino ligger i Toscana, drygt sex mil söder om Siena.
Lagring Vinet har lagrats tre år på stora ekfat från Slavonien och Allier, följt av minst 12 månaders temperaturreglerad efterlagring på flaska.
Hållbarhet Kan lagras.
Förslutning Natur" - Systembolaget

Kommentarer

Populära inlägg