Geraud Food Market
Italiensk inspirerad matlördag ...
Chark, vinkokt kyckling,
Toscana kryddad kyckling,
risotto, salviapotatis och
carbonara potatis. Hemkörd
pannacotta ...
NEBBIOLO LANGHE D.O.C 2013
Grape variety: 100% Nebbiolo
Vineyards: selection of lighter grapes from
various vineyards in within the appellation
Vineyards size: grapes selected from 100
hectares (250 acres) of estate owned
vine yards
Vineyards exposure: south, west, east
Soil: limestone and clay, rich in calcium with
sandy veins
Vinification: fermentation in concrete tanks
at 28°C (83°F), 24 days on the skins, pumping
over twice a day, malo-lactic fermentation
completed
Ageing: 6 months approx.
Bottling date: september 2014
Total production: approx. 120,000 bottles
(10,000 cases)
Vintage: medium body vintage, bright red fruit
and spicy notes of white pepper and anice
Longevity: 5 – 10 years from the vintage
Vineyard owners: 50 growers
Food matches: pastas and pizzas, white and red
meat, rich fish dishes
Gardo & Morris Pinot Noir
Alkoholhalt
13,5 %
Färg
Ljus, blåröd färg.
Doft
Bärig, något kryddig doft med inslag av fat, hallon, jordgubbar, kanel och örter.
Råvaror
Pinot noir.
Sockerhalt
<3 g/l
Producent
Starborough
Leverantör
Gardo & Morris AB
Provning
2015-07-02
Förslutning
Skruvkapsyl
Domìni Veneti Recioto della Valpolicella Classico
Mycket söt, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, fikon, choklad, russin och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till smakrika ostar, eller till pajer med bär.
Färg Tät, mörk, blålila färg.
Doft Fruktig doft med inslag av fat, mörka körsbär, blåbär, korinter, fikon, örter och choklad.
Råvaror 70% corvina, 15% corvinone och 15% rondinella.
Sockerhalt 116 g/l
Producent Cantina Valpolicella Negrar
Leverantör Carovin AB
Provning 2016-07-28
Förslutning Naturkork
Chark, vinkokt kyckling,
Toscana kryddad kyckling,
risotto, salviapotatis och
carbonara potatis. Hemkörd
pannacotta ...
NEBBIOLO LANGHE D.O.C 2013
Grape variety: 100% Nebbiolo
Vineyards: selection of lighter grapes from
various vineyards in within the appellation
Vineyards size: grapes selected from 100
hectares (250 acres) of estate owned
vine yards
Vineyards exposure: south, west, east
Soil: limestone and clay, rich in calcium with
sandy veins
Vinification: fermentation in concrete tanks
at 28°C (83°F), 24 days on the skins, pumping
over twice a day, malo-lactic fermentation
completed
Ageing: 6 months approx.
Bottling date: september 2014
Total production: approx. 120,000 bottles
(10,000 cases)
Vintage: medium body vintage, bright red fruit
and spicy notes of white pepper and anice
Longevity: 5 – 10 years from the vintage
Vineyard owners: 50 growers
Food matches: pastas and pizzas, white and red
meat, rich fish dishes
Gardo & Morris Pinot Noir
Alkoholhalt
13,5 %
Färg
Ljus, blåröd färg.
Doft
Bärig, något kryddig doft med inslag av fat, hallon, jordgubbar, kanel och örter.
Råvaror
Pinot noir.
Sockerhalt
<3 g/l
Producent
Starborough
Leverantör
Gardo & Morris AB
Provning
2015-07-02
Förslutning
Skruvkapsyl
Domìni Veneti Recioto della Valpolicella Classico
Mycket söt, fruktig smak med inslag av fat, mörka körsbär, fikon, choklad, russin och vanilj. Serveras vid cirka 18°C till smakrika ostar, eller till pajer med bär.
Färg Tät, mörk, blålila färg.
Doft Fruktig doft med inslag av fat, mörka körsbär, blåbär, korinter, fikon, örter och choklad.
Råvaror 70% corvina, 15% corvinone och 15% rondinella.
Sockerhalt 116 g/l
Producent Cantina Valpolicella Negrar
Leverantör Carovin AB
Provning 2016-07-28
Förslutning Naturkork
Kommentarer
Skicka en kommentar