Zenato Ripassa

Härligt vin till härligt 
sällskap med soppa 
på en spik.















Från Fine Brands:

"ZENATO RIPASSA VALPOLICELLA SUPERIORE


1960 skördade Sergio Zenato en av vinregionen Venetos 
allra största framgångssagor. Med stor ambition och 
nyfikenhet till nya vinframställningar, blev Zenato 
på kort tid ett välkänt namn inom vinvärlden. Sönerna 
Alberto och Nadia delar faderns stora passion och driver 
idag firman vidare med en spridning av vinet på över 60
 länder världen över.

Ripassa är en av Zenatos största försäljningssuccéer. 
Vinet, med sina toner av torkade frukter och sin generösa 
värme, ger en känsla av Amarone fast till ett betydligt lägre 
pris. Vinet blandas med draven från Amarone och de får 
sedan lagras tillsammans under en period av 7-8 dagar 
vid en temperatur av 25-28 grader. När denna process är 
avslutad lagras vinet ytterligare 18 månader på ekfat"

Kommentarer

Populära inlägg