Ugolini

Ugolinis har plöjt ner en och annan krona vid renoveringen av den gamla
militäranläggningen i Fumane. Äldsta sonen Giambattista, håller en ödmjuk
järnhand över gården. En perfektionist ut i fingerspetsarna. Driver frågan
att göra staden Fumane till en ekologisk stad fullt ut. Använder bara kvinnor
vid selekteringen av druvor, "de är mer noggranna", samtidigt som han
med något skämtsam ton säger att de två bästa kvinnorna i hans liv är
två trästatyer som inte säger emot(?). Giambattista talar med varmt hjärta
om ekologi/biodynamik samtidigt som han har en toppmodern produktions-
anläggning med inspiration från Napa Valley. Ingen spindelväv här inte.
Raka linjer och flaskorna har alltid etiketten åt rätt håll. Härlig provning
av Valpolicella, Ripasso, Amarone och Recioto. Cannolin med ricotta
från långörad maltesisk get,tog priset. När går nästa flyg tillbaka?
Tillverkning: 50 000 flaskor/år. Skörden 2015 är ett mycket bra år i
Valpolicella. Planera semestern och plånboken 2019-2020 när årets
skörd finns till försäljning.









Kommentarer

Populära inlägg